Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

EURO- TRIP....Ποιοί Βρετανοί παίκτες της Liverpool πήραν μεταγραφή σε ευρωπαικούς συλλόγους.....Part 3



PART THREE: Midnight Express.....

Μια απο τις πιο παράξενες ιστορίες που αφορούν το EuroTrip που αναλύουμε έχει να κάνει με τις επιλογές του Greame Souness, όταν ανέλαβε τις Galatasaray και Benfica αντίστοιχα...Το καλοκαίρι του 1995 ανέλαβε την ηγεσία της CimBom και έφερε μαζί του 3 παίκτες που είχε αφήσει ελεύθερους όταν ήταν προπονητής στη Liverpool, τους D. Saunders, M.Marsh και Β.Venison.



Ο Saunders μεταγράφηκε στη Liverpool το 1991 έναντι 2.9 εκ για να γίνει παρτενέρ του Rush στην επιθετική γραμμή. Με έναν μάλλον μέτριο απολογισμό 11 γκολ σε 42 αγώνες και 1 κατάκτηση κυπέλλου (1992) αναχώρησε μετά απο μόλις ένα χρόνο με την κόκκινη φανέλα για την Aston Villa έναντι £2,5 εκ. Μετά απο τρία χρόνια έπεσε θύμα της ανανέωσης που επιχείρησε ο B.Little στην Villa και πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να βρεί τον προπονητή που τον άφησε να φύγει απο τη Liverpool, τον Greame Souness.



Με τη φανέλα των λιονταριών σκόραρε 15 φορές σε 27 αγώνες και έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν παρά τη φυγή του Souness.έφτιαξε τις βαλίτσες του για τη Nottingham Forest. Η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει ακόμα..Οι δρόμοι του με τον σκωτσέζο θα ξαναδιασταυρώνονταν..


Ο Mike Marsh έμεινε 5 χρόνια στο Anfield απο το 1987. Μονιμοποιήθηκε στην ομάδα το 1991 και πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ εναντίον της Auxerre για το κύπελλο UEFA. Το 1992 έφυγε για την West Ham μετά απο 69 συμμετοχές και 2 γκολ. Το 1995 τον φώναξε ο Souness στον Βόσπορο. Ήταν το δεύτερο μέλος της βρετανικής τριάδας της Γαλατά. Ο Marsh έζησε τις ομορφιές της Πόλης για 2,5 μήνες και μετά απο 3 παιχνίδια γύρισε στην Αγγλία. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής του είχε φτάσει τις £500.000 για τη Γαλατα.



Ο τελευταίος της τριάδας ήταν ο Barry Venison, κεντρικός αμυντικός, που αγωνίστικε για τη Liverpool απο το 1986 έως το 1992. Πρόλαβε να συμπληρώσει 110 συμμετοχές και να χαρεί την κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων, 4 charity shield και ενός FA Cup. Μετά απο 3 χρόνια στη Newcastle United έφυγε για να βρεί τον Greame Souness στην Τουρκία έναντι £750.000. Μετά απο 8 συμμετοχές έφυγε μαζί με τον Souness για τη Southampton για £850.000. Ένα χροόνο αργότερα τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 32 ετών..

Συνεχίζεται....

1 σχόλιο:

  1. If you're looking to lose pounds then you certainly need to start using this brand new tailor-made keto diet.

    To create this keto diet, licenced nutritionists, fitness trainers, and chefs joined together to develop keto meal plans that are useful, decent, economically-efficient, and enjoyable.

    Since their launch in January 2019, thousands of clients have already remodeled their body and well-being with the benefits a proper keto diet can provide.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover eight scientifically-tested ones provided by the keto diet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή