Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ενας απο τους καλύτερους αγώνες της ιστορίας...



Στις 13 Μαίου 2006 συναντήθηκαν στο Millenium του Cardiff η Liverpool και η West Ham για τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας. Οι κόκκινοι είχαν αποκλείσει Man.Utd και Chelsea, ενώ κέρδισαν την Birmingham με 7-0. Απο την άλλη οι Hammers κέρδισαν Bolton, Man.City και Middlesbrough στον δρόμο για τον τελικό.



H West Ham προηγήθηκε στο 21' με αυτογκόλ του Carragher και διπλασίασε το σκορ με γκολ του Ashton sto 28'. H Liverpool απάντησε με ένα ωραίο γυριστό του Cisse στο 32' μετά απο σέντρα του Gerrard. Το ημίχρονο έκλεισε με αυτό το σκορ και όλοι περίμεναν ένα φοβερό παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο. Φυσικά κανείς δεν διαψεύσθηκε. Εξάλλου όταν μιλάμε για ανατροπή σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα εννοούμε Liverpool.



Στο 54' ο Gerrard εκμεταλλεύτηκε κεφαλιά- πάσα του Μorientes και με ένα βολε απο το ύψος
του πέναλτι έκανε το 2-2. Ήδη ο Benitez είχε κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 48', ενισχύοντας την επίθεση, περνώντας τον Iσπανό στη θέση του Kewell. Η West Ham αντεπιτέθηκε και σκόραρε στο 63' μετά απο τραγικό λάθος του Reyna που δεν κατάλαβε την πορεία της μπάλας στη σέντρα- σουτ του Konchesky. ΄Ηταν δυνατό να χαθεί αυτός ο τίτλος?





Παρ'οτι έχανε ο Rafa Benitez προτίμησε να γεμίσει το κέντρο βγάζοντας τον Xabi Alonso και περνώντας στη θέση του τον Kromkamp, ο οποίος με την είσοδο του πήρε τη θέση του Gerrard στο δεξί άκρο του κέντρου. Τέσσερα λεπτά αργότερα η σκέψη του έγινε πιο εμφανής όταν μπήκε και ο Hamman στην θέση του Crouch. Με Hamman, Sissoko να κόβουν και τον Gerrard σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους.
Η Liverpool έχανε ευκαιρίες και όλα έδειχναν ότι δεν θα τα καταφέρει αυτή τη φορά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Cisse βγήκε εκτός αγωνστικού χώρου με κράμπα. Στην επαναφορά της μπάλας ο Riise έκανε ένα γέμισμα προς την περιοχή. Ο Morientes πήρε πάλι την κεφαλιά και την έστρωσε στον Gerrard ο οποίος με ένα σουτ απο τα 35 μέτρα σφράγισε το απίστευτο......3-3 όπως στην Κων/πολη.





Το θαύμα ολοκληρώθηκε στα πέναλτι. Ο Reyna εξιλεώθηκε για τα δύο λάθη που έκανε στα γκολ της West Ham αποκρούοντας 3 πέναλτυ. Το 7ο κύπελλο ήταν γεγονός.

http://www.youtube.com/watch?v=stSQbUUrHJY







Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Gerrard, Alonso (Kromkamp 67), Sissoko, Kewell (Morientes 48), Cisse, Crouch (Hamann 71).Subs Not Used: Dudek, Traore.
Manager: R.Benitez



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου